Blog

Një mënyrë interesante për të zgjeruar imagjinatën tuaj dhe të përmirësoni aftësinë e të shkruarit

Ndonjëherë, ne jemi paksa të fortë me veten kur bëhet fjalë për mënyrën se si e lejojmë veten të jemi krijues. Ne kalojmë shumë nga koha jonë duke u shqetësuar për rezultatin dhe mënyrën se si merret një pjesë para se të shkruhet, dhe pastaj pyesim veten pse idetë nuk po vijnë si dikur. Ju mund të pyesni veten: “Pse ishte kaq e lehtë të dilnim me ide të botës tjetër kur ishim fëmijë? Çfarë ndodhi me atë imagjinatë. ” Nëse po kërkoni të zgjeroni imagjinatën tuaj, unë kam disa këshilla për të ndarë me ju që do të ndihmojnë për të përmirësuar shkrimin tuaj, si dhe ndoshta për të ndryshuar perspektivën tuaj se si shkruani nga këtu e tutje.

 

KUR E KENI PËRDORUR AKTUALISHT IMAGJINATËN TUAJ SË FUNDMI?

Ne mund të kapemi kaq shumë duke u përpjekur t’i bëjmë gjërat të duken realiste, sa të harrojmë se sa mirë ndihet ta lëmë të shkojë dhe ta kompozojmë kur shkojmë përpara. Si fëmijë, gjithmonë do të hidheshim në mundësinë për të bërë diçka argëtuese dhe emocionuese nga praktikisht asgjë, sepse nuk ndiheshim të detyruar dhe të mbajtur nga ajo që shoqëria e konsideron të përshtatshme për të konsumuar. Nëse nuk e keni përdorur imagjinatën tuaj kohët e fundit, dua të them se e keni përdorur atë, unë ju sugjeroj të merrni një moment të uleni dhe të sfidoni veten për të shkruar diçka që ju nxjerr menjëherë jashtë zonës tuaj të rehatisë.

Si do të filloni si fillim

Unë dua që ju të merrni një copë letër ose të hapni një dokument të zbrazët dhe të merrni një moment për të harruar idetë reale të tregimit. Harrojeni se si i bëni personazhet tuaj të duken më të afrueshëm, harroni realitetin për një ndryshim dhe shkruani diçka të egër.

Gjithmonë i thoja vetes se nuk do të shkelja kurrë në zhanrin e fantazisë, sepse e vlerësoja aspektin realist të shkrimit dhe ndërsa e bëj akoma, e kuptova që po më mungonte pak nga diçka e re, diçka që nuk kërkonte çdo inç i historisë për të pasur kuptim. Unë vazhdimisht kërkoja diçka të freskët dhe emocionuese, dhe deri sa ndalova së kërkuari dhe fillova ta lejoja veten të imagjinoja diçka ndryshe, a gjeta atë që kërkoja.

JA PSE ZGJERIMI I IMAGJINATËS SUAJ DO TË PËRMIRËSOJË TË SHKRUARIT NDJESHËM

Nëse gjeni kohë për ta provuar këtë, do të zbuloni se duke hapur mendjen tuaj për mundësitë e një rryme tjetër përmbajtjeje, ju shumë mirë mund të dilni nga blloku i atij shkrimtari që ju ka ndikuar ose të parandaloni një djegie ndërsa përpiqeni ta përfundoni atë projekt të shkruar.

Ne ndonjëherë vendosim kufij për veten tonë si shkrimtarë që as nuk i kuptojmë dhe kjo me të vërtetë mund të na ndikojë më vonë kur duam të provojmë diçka të re ose të adoptojmë një stil unik të shkrimit. Nëse e keni gjetur veten të pakënaqur me përmbajtjen që po shkruani, bëni një hap prapa dhe shkruani diçka që nuk do ta shihni kurrë duke shkruar; shumë mirë mund të ndryshojë jetën tuaj.

Ndërsa të gjithë mundohemi të gjejmë bazat tona, të gjejmë zërin tonë ndërsa tregojmë historitë tona, është e rëndësishme të kujtojmë lehtësinë e një imagjinate të pakufishme herë pas here.

Faleminderit që morët kohë për të lexuar këtë postim në blog!

Bloggeri i LibriIm.al

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>